O’DREAMS timmert al jaren aan de weg en tourde door onder meer Ierland, Nederland, België en zelfs China. Een uniek trio dat ongekend veel muzikaliteit, zeggingskracht, oprechtheid en humor weet te combineren met schitterende driestemmige samenzang.

 

 

 

O'DREAMS deed de afgelopen jaren tournees langs het Nederlandse theatercircuit. Avonden worden gevuld met parels van songs uit Ierland en de boeiende verhalen van drie heerlijke rasmuzikanten. Je zit op het puntje van de stoel en luistert ademloos naar prachtige Ierse ballads, om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse vrolijkheid. O’DREAMS is een Iers/Nederlands klassetrio dat ontroert, opzweept en je werkelijk weet te raken.

Ed Veltrop

zang, piano, accordeon

 

Ed beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Met zijn uitdagende spel en uitstraling weet hij het publiek te bespelen. Ed begeleidde in de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens en bracht beide frontmannen samen in het unieke muzikale samenwerkingsverband O’DREAMS.

Danny Guinan

zang, gitaar

 

Danny werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar waar turf en tales het leven bepalen, ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Danny maakte grote faam in Ierland met zijn band Speranza. Solo maakte hij de definitieve oversteek naar het vasteland en toerde jarenlang met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij terug naar zijn muzikale roots en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs!

 

John Flierman

zang, gitaar, bodhran

 

John draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. Want hij brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. John doet dat op internationale podia, tijdens festivals en folkclubs en werd met zijn warme, unieke stemgeluid, zijn prachtige optredens en puike cd’s onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene. 

O'DREAMS persfoto Ed_edited.JPG
O'DREAMS persfoto Danny_edited.JPG
O'DREAMS persfoto John_edited.JPG